Segway Villain på startlinjen.

Segway Villain Cup

Välkommen till Sveriges senaste racingserie för de som vill ha tät och spännande racing inför mycket publik och till en rimlig kostnad!

Segway Villain Cup 2023. En racingserie för alla som älskar folkrace och rallycross.
Segway Villain efter körning på bana. Lerig med cool.
Segway Villain i samarbete med Myrvolds maskiner
Segway Villain raceday 2022. Sverige

Premiär 2023

Tillsammans med Sveriges motorklubbar, Sveriges Bilsportsförbund och Segway Powersports Sverige arrangerar vi nu en racingserie för Segway Villain – en så kallad SSV. En typsklass där man tävlar mot andra Villain på samma villkor. 

Maskinen är, efter små modifieringar, redo för att ge de tävlande och åskådarna tät och spännande racing på Rallycross och Folkracebanor runtom i Sverige. Tävlingarna körs vid samma tävlingstillfällen som andra klasser vilket innebär en stor publik vid evenemangen.

Välkommen till Villain Cup

Denna enhetsklass vill ge den som har drömmen om att få tävla med motorfordon på samma villkor som andra chansen till detta. Tät, spännande racing till en rimlig kostnad och utan komplicerat reglemente.

Motorsport är ofta känt för att vara kostsamt och komplicerat. Med Villain Cup vill vi skapa en klass där fler kan deltaga utan alltför höga kostnader och inte behöva ha ett helt mekanikerteam med sig på tävlingarna och där ingen behöver gräva ner sig djupt i ett komplicerat regelverk.

När man bestämt sig för att ta steget och känner att detta vore spännande att vara en del av, tar man kontakt med någon av våra duktiga återförsäljare och säger att man vill köra Villain Cup. Återförsäljaren ger dig då den information du behöver om fordonet, vad som krävs av dig som förare och hur man beställer sitt fordon.

Segway Villain SSV

Principen är att man tar sitt fordon direkt som det är från fabrik, men med några kompletterande säkerhetsfunktioner som krävs för att kunna tävla på ett säkert sätt. Under tävlingsdagen besiktigas fordonet på plats. Där kontrollerar arrangören att man gjort de modifieringar som krävs, sedan är det grön flagg för en rolig dag på tävlingsbanan. Alla med godkänd licens får delta. Har man inte giltig licens så kan man lösa ”prova på/debutlicens” på plats på tävlingsdagen.

Segway Villain är en kraftfull och fulländad maskin för denna typ av racing, verkligen byggd för tuffa förhållanden. Villain har en lagom stark motor för denna typ av tävlingar som gör att de flesta kan tävla under samma villkor med olika nivåer av erfarenhet, utan att de blir för extremt och avancerat. Hastigheterna överstiger inte 80-90 km/h men upplevs ändå extremt fartfyllt på denna typen av banor. Med flera tävlande motståndare i samma heat utlovas tät och intensiv racing. En annan sak som gör Villain Cup än mer attraktiv, till skillnad från andra klasser, är att det i Villain Cup är BILEN som samlar poäng och inte föraren. En stor fördel är då att man som företag, kompisgäng eller om ni redan har ett Team, kan man dela upp tävlingarna mellan er.

Segway Villain fyrhjuling. Kul att äga och kul att köra

2023 är det 6 officiella tävlingar i serien spridda i landet. Vill man öka på chanserna att kamma hem prispotten är det ju förstås en bra idé att sikta på att kunna köra alla tävlingarna, men inte ett krav. För att få utnyttja tävlingsrabatten på 20.000:- i form av en rabattcheck på fordonet är det däremot ett krav på att tävla vid minst ett tillfälle.

Det som är unikt med Segway Villain är dessutom att maskinen är Traktor B-registrerad. Det innebär att när tävlingsdagen är över, efter sista racet, kan du i princip åka ner på stan och släcka törsten med en läskande dryck eller åka direkt hem med din Villain. D.v.s. Villain är registrerad för gatubruk!

Segway Villain SSV. Segwa Villain Cup har premiär i Sverige 2023.

Tävlingskalender 2023

Arvika
13 maj

Hjelm på Westom

Hällefors
6 juni

Nationaldagsracet

Lycksele
27 juli

Motorveckan

Örnsköldsvik
12-13 augusti

Höga Kusten Sjöentreprenad
raceweekend

Fjärås
16-17 september

Hjelmens Rövarrace
på Förlandabanan

Västerås
14-15 oktober

FINAL! Cirkus Hjelm på Västerås motorstadion

Simon Wistemar

Fyfan vad kul det där var! Det var jävla highchaparal därute. Det bara sprutade gegga överallt. Det är ju så här det ska vara!

Simon Wistemar
Deltävling 4 i Örnsköldsvik 2023

Final

Segway Villain cup 2023

Vilken avslutning på Segway Villain cup 2023! Under säsongen har det körts 6 st deltävlingar på folkrace-banor runt om i Sverige. Finalen kördes på Västerås motorstadion där bilarna gjorde upp om prispotten på totalt 60.000 kr! Ett stort grattis säger vi till DX Motor i Vilhelmina som välförtjänt tog hem segern i totalcupen.

1:a

#96
DX motor | Vilhelmina

2:a

#31
Mickes skog och trädgård | Hällefors

3:a

#55
Albin Khilgren | Skellefteå

Resultat

Här visas den aktuella poängställningen.  Prispotten som deltagarna tävlar om är 60.000 kr fördelat på 1:a, 2:a och 3:e plats. För varje deltävling man ställer upp får man poäng efter placering. Vinnaren får 20 poäng, 2:an 16 poäng, 3:an 14 poäng. 4:an 12 poäng o.s.v. Delad placering delar lika på poängen. Vid utebliven närvaro markeras det med ett – vilket ger 0 poäng. 

Deltagarna väljer själv vilka deltävlingar de ställer upp i. Det är bilen som samlar poäng och inte föraren!

Fakta

Om Segway Villain Cup

Bläddra mellan flikarna nedan

Tillägg

Fordon

Villain cup är en enhetsklass med standardmaskiner såsom tillverkaren levererat maskinen. Dock ska dessa regler för fordonet följas i Villain cup 2023.

Bakhjulsdrift

Villain cup körs med bakhjulsdrift. Säkringen för framhjulen plockas bort vid race. Ej tillåtet med 4WD.

ECU

ECU tillhandahålls av Segway Powersports och hämtas ut på tävlingsdagen/lämnas åter efter tävling.

Original

All form av lättning/demontering av original chassie/bur/plast från fabrik är ej tillåtet (undantag fram- & baklyktor, drag & vinsch).

Däck

Däck är fritt val. Dock ska mönster vara av offroadtyp med grova klackar utan dubb och av originalstorlek. Rallycrosslicks eller liknande godkänns ej.

Tävlingssiffror

Tävlingssiffror ska monteras bakom förare med vit bakgrund och svarta siffror samt på huven fram nedanför ruta. Minsta mått 18 cm höga.

Säkerhetskit

Säkerhetskit med extra bursträva och nät ska monteras på förarsidan. Varje fordon behöver även ta med egen depåmatta inför varje tävling.

Tillägg

Förare

Villain cup är en enhetsklass med standardmaskiner så som tillverkaren levererat maskinen. Dock ska dessa regler för föraren följas i Villain cup 2023.

Klädsel

Skyddklädsel eller heltäckande med antingen föraroverall typ folkrace/rallycross eller motocrossklädsel.

Nackskydd & hjälm

Nackskydd/hansskydd/hybridskydd ska användas.
Hjälm med lägst ECE-R 22.05 märkning. FIA-godkänd balaclava.

Handskar & skor

Flamsäkra handskar samt skor.

Glasögon

Glasögon / goggleslikt skydd för ögon ska användas.

Armstraps

Armstraps som fästs i ratten och båda händerna bör användas. Detta så att armarna hålls i kupén vid eventuell rullning.

Egen stol

Möjligt att använda egen förarstol likt folkrace/rallycross. Fordonet ska vara utrustad med 2 stolar (förare och passagerare)

Ska du köra men känner dig osäker?

Om du känner dig osäker på vilken utrustning du som förare behöver för att delta i Segway Villain cup 2023 så har vi här ett förslag. Detta är en länk till en fristående butik som satt ihop ett eget paket för bl.a. folkrace. Dessa produkter lämpar sig alldeles utmärkt till Villain Cup. Självklart kan du även köpa en värre uppsättning men detta paket är minimum för att uppfylla säkerhetföreskrifterna. Det som inte är med i paketet är glasögon som du behöver köpa separat.

Deltagare 2023

Deltagarlistan med team fylls på allteftersom anmälningarna kommer in. Anmäl dig idag för att säkra din plats!

Du kan klicka på bilderna för att komma till varje enskild deltagares hemsida.

#96. Förare: Simon Wistemar & Linus Eliasson. DX Motor Vilhemina säljer och köper fordon i södra Lappland. Återförsäljare av Segway Powersports kompletta sortiment.

#97. Förare: Mikael Eriksson, Patrik Albinsson & Adam Myllylä. DX Motor Vilhemina säljer och köper fordon i södra Lappland. Återförsäljare av Segway Powersports kompletta sortiment.

Förare: Rickard Åkerfalk. Invencon är specialiserade på innovation, industriell produktutveckling och tech-startups.

Mickes skog trädgård. Detagare på Segway Villain Cup 2023

#31. Förare: Mattias Ledin, Micke Andersson & Rasmus Köster. Mickes skog & trädgård i Hällefors är specialister på fyrhjulingar& säljer allt inom trädgård & fritid. Återförsäljare av Segway Powersports kompletta sortiment.

#32. Förare: Jimmy Östberg, Morgan Johansson & Mikael Eriksson. Myrvolds Maskiner är ett företag som arbetar med utrustning för skogs och lantbruk. Återförsäljare av Segway Powersports kompletta sortiment.

#33. Förare: Peter Jansson, Magnus Bräck, Johannes Lundqvist och Tomas Fagerlund. Detta fordon körs av Segway Sverige och anställda på huvudkontoret samt släktingar & vänner. Olika förare vid varje tävling.

#55. Nordlunds Motor. Förare: Albin Khilgren. Privatperson från Skellefteå.

Linus Tjärnberg Segway villain cup

#69. Motorgalen. Förare: Linus Tjärnberg från Umeå. Linus började med motorsport vid 3 års ålder och är mest känd som skoterförare . Följ Motorgalen på Instagram och Youtube för att ta del av hans framgångar.

Segway Villain Cup logo
Segway Villain Cup logo

Vill du delta 2024?

Är du intresserad av att köra Segway Villain cup 2024? Anmäl ditt intresse till vår promotor Kenneth Andersson så håller vi dig uppdaterad. Alla med en Villain är välkomna att tävla och kom ihåg att det är fordonet som samlar poäng och inte föraren 😉 Så dra ihop ett kompisgäng eller företaget och anmäl ert intresse för att delta 2024!

Mejla nedan uppgifter till ksamotor74@gmail.com

  • Namn
  • Adress
  • Telefon
  • E-post
  • Chassinummer på den Segway Villain du ska köra
Segway Villain cup premiär Arvika 13 maj 2023

Villain cup

Arvika 13 maj 2023

Segway Villain cup arvika 13 maj. En förare i dammoln
Arvika 13 maj. Segway Villain cup premiär

Premiären av Segway Villain cup gick av stapeln i Arvika den 13 maj 2023.  Dagen genomfördes i samarbete med Myrvolds Maskiner i Årjäng som är en av våra återförsäljare där du kan köpa samtliga av våra produkter.

Villain cup

Hällefors 6 juni 2023

Den andra deltävlingen av Segway Villain cup kördes på Sångens motorstadion och arrangerades av Hällefors MK. En riktigt härlig nationaldag med mycket racing. Dagen genomfördes tillsammans med Mickes Skog och Trädgård som är Segway Powerstore i Hällefors.

Villain cup

Lycksele 27 juli 2023

Motorveckan i Lycksele! Här kördes Villain cup under folkracedagen på Lycksele Motorstadion som arrangerades av Lycksele MK. Det bjöds på en riktig motorfest med många åskådare och fartfyllda race. Dagen genomfördes tillsammans med DX Motor som är Segway Powerstore i Vilhelmina.

Villain cup

Örnsköldsvik 12-13 augusti 2023

Sista deltävlingen för sommaren kördes i Örnsköldsvik på Klingre motorstadion under Höga Kusten Sjöentreprenad Raceweekend. Fartfyllda 2 dagar som bjöd på en riktigt blöt och lerig final.  Helgen genomfördes tillsammans med Lantboa som är Segway Store i norra Sverige.

Villain cup

Fjärås 16-17 september 2023

Mycket publik, många sevärda race och täta dueller bjöds det på under Hjelmens Rövarrace på Förlandabanan i Fjärås. Under den 5:e deltävligen av Segway Villain Race deltog 6 st fordon. Vi skickar ett varmt tack till Fjärås motorklubb för ett riktigt fint arrangemang samt till Agnetaz folkracebilder för dessa fina foton.

Villain cup

Västerås 14 oktober 2023

FINAL! Viket avslut vi fick på Segway Villain Cup 2023 på Västerås motorstadion. Det bjöds på täta race, närkamper och  och ett rafflande slut på säsongen! Ett stort tack till alla tävlanden och arrangörer som gjort denna första säsong till den succé det blivit. Vi ses igen 2024!

Video från Fjärås

Spela videoklipp

Dela dina bilder från Segway Villain Cup med oss

Tagga dina inlägg med #SegwayVillainCup för möjlighet att synas i vårt flöde

Sommarkampanj!

Segway Snarler ATV

Vid köp av en Segway Snarler ATV får du Segway original packväska bak och ATV överdrag på köpet!

Totalt värde på paket: 4990 kr

Gäller så långt lagret räcker, dock längst till och med 31 juli 2024.